Cultuur
De Indonesische cultuur is net zo levendig en veelzijdig als het landschap en haar natuurlijke schoonheid. De rijke Indonesische cultuur van vandaag de dag is gevormd door eeuwenoude tradities uit o.a. India, China en het Midden-Oosten en westerse invloeden van Portugese handelaren en Nederlandse kolonisten. Ook religies hebben een grote invloed gehad op de cultuur van Indonesië. Hoewel Indonesië het grootste moslimland ter wereld is, hebben invloeden uit het Hindoeïsme en het Boeddhisme nog steeds invloed op het dagelijkse leven.
De ware geest van de Indonesische cultuur wordt weerspiegeld in de muziek, dans, drama, literatuur en de keuken van het land. Tegenwoordig wordt de Indonesische cultuur echter ook steeds meer beïnvloed door de televisie en films uit het Westen.
Bevolking
Indonesië telt zo’n 200 miljoen inwoners, met meer dan 200 etnische groepen en wonend op meer dan 17.000 eilanden. De meerderheid van de bevolking omarmt de Islam, terwijl op Bali de Hindoe-religie overheerst. In andere gebieden zoals de Minahasa in Noord-Sulawesi, de Toraja hooglanden in Zuid-Sulawesi, de oostelijke Nusatenggara eilanden en in grote delen van Papua is het grootste deel ofwel katholiek of protestants. Over het algemeen zijn de inwoners van Indonesië religieus van aard.
De Indonesiërs houden hierbij vast aan de vijf principes van de natie, de Pancasila. Deze zijn het geloof in de Enige God, een rechtvaardige en beschaafde mensheid, de Eenheid van Indonesië, democratie door middel van unanieme beraadslagingen, en sociale rechtvaardigheid voor iedereen. De Indonesische maatschappijen zijn open en tolerant ten opzichte van de religie, gebruiken en tradities van een ander en blijven altijd trouw aan hun eigen land. Het wapen van Indonesië draagt dan ook het motto: ‘Bhinneka Tunggal Ika – Eenheid in verscheidenheid’.
Hoewel de jeugd in Indonesië, en met name in de grote steden, modern is en internationale trends volgen, blijven koppels als het gaat om bruiloften, trouw aan de tradities van hun ouders. Bij gemengde koppels kan het voorkomen dat de bruiloft in de tradities van de bruid’s familie gehouden wordt, terwijl de receptie met uitgebreide en traditionele kostuums de etnische tradities van de bruidegom volgen, of vice versa. Het bijwonen van een bruiloft of de receptie is een zeer goede manier om kennis te maken met de Indonesische cultuur en tradities. Voor Indonesiërs zijn bruiloften vaak ook gelegenheden om iemands sociale status, rijkdom en gevoel voor mode te laten zien. Zelfs in dorpen genieten honderden of zelfs duizenden genodigden van de bruiloft en het entertainment en feliciteren ze de ouders die op het podium voor het bruidspaar zitten.
Untuk informasi traveling dalam Bahasa Indonesia kunjungi www.wisatala.com.
Volg ons:
Facebook Twitter Google+ RSS Feed