Taal
Bahasa Indonesia is de officiële taal in het hele land. Het geldt als de taal van de officiële communicatie, in het onderwijs en op de televisie. De meeste Indonesiërs spreken echter minstens twee talen, Bahasa Indonesia en hun lokale taal, of meer. In Indonesië zijn er meer dan 300 regionale talen bekend.
Bahasa Indonesies is gebaseerd op de hoge Maleise taal zoals die gesproken en geschreven werd op de Riau-eilanden aan het begin van de 19e eeuw. Maleis was de hoofdtaal in het toenmalige Nederlands-Indië en werd gesproken bij handelstransacties. De meer democratische Maleise taal kreeg van nationalistische jongeren de voorkeur boven de Javaanse taal, ondanks het feit dat Javaans meer verfijnd is en op dat moment door een meerderheid van de bevolking werd gesproken. Desondanks is Javaans een feodale taal gezien de verschillende niveaus van de taal, afhankelijk van iemands status en de status van de persoon met wie je spreekt. De ‘Jeugd Belofte’ van 1928 had beloofd om een Indonesische land op te bouwen met één natie en één taak: Bahasa Indonesia.
Sindsdien heeft Bahasa Indonesia zich snel ontwikkeld en heeft het woorden uit het Javaans, Jakarta dialect, evenals vele Engels en Arabische woorden opgenomen in zijn vocabulaire.
Bahasa Indonesia maakt gebruik van het Latijnse alfabet, maar sommige delen van Indonesië hebben ook hun eigen geschrift. De taal is vrij gemakkelijk te leren en als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het eigenlijk een hele eenvoudige taal is.
Wist je dat
Wist je dat er in Indonesië maar liefst 583 talen en dialecten gesproken worden door de verschillende etnische groepen? Gelukkig heeft daarom iedere etnische groep Bahasa Indonesia omarmt als de nationale taal.
Volg ons:
Facebook Twitter Google+ RSS Feed